02. Introducció

Perquè he triat aquest tema? Metodologia i objectius:

El tema tractat en aquest treball de recerca és el món dels mites en relació amb el món actual i quina importància o pes tenen. Per buscar aquesta relació he utilitzat el mite de Pigmalió, que forma part de la mitologia grega.

Partint de la idea de que molts mites estan morts o en desús en les societats més desenvolupades i modernes i que en moltes cultures subdesenvolupades o amb pensaments més antics encara sobreviuen, es farà un estudi o una recollida d’informació que pugui afirmar o negar l’existència del mite. La recollida d’informació s’elaborarà mitjançant llibres i pagines web d’Internet.

Els objectius d’aquest treball de recerca és veure quin efecte o influències té el mite de Pigmalió avui en dia, si segueix viu i de quina manera.

Aquest estudi es farà a partir dels autors que tractin el tema de Pigmalió tant en l’àmbit de la prosa i la poesia com els autors clàssics grecs o romans, les obres dels quals transmetien el mite de Pigmalió (incloent la literatura posterior), com en els àmbits de l’art analitzant imatges i obres d’art i en el cinema on apareix com a inspiració aquest mite.

  També es farà una recollida d’informació sobre l’efecte Pigmalió que és una teoria feta a partir de diversos estudis a partir del mite i sobre el Pigmalionisme.

He triat fer aquest treball ja que el mite de Pigmalió em sembla un mite interessant a tractar ja que té un rerefons psicològic que mostra un missatge vital: la superació d’un mateix i les esperances que s’han de tenir a l’hora d’obtenir un resultat desitjat.

A part del treball escrit també s’ha elaborat un blog a Internet mitjançant el word-press.com com una eina de treball més, que permet tenir contacte amb el tutor i anar penjant tot el material. El blog està dividit en diferents apartats amb els diferents capítols que té el treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: